Mikä on AKV?

AKV:n perustajan Natalian tervehdys kaikille 30.1.2019

(Varsinainen AKV:n esittely löytyy tämän alta)

Heippa!

Olemme koko ydinporukka aivan häkeltyneitä siitä miten suurta luottamusta, kunnioitusta ja arvostusta olette osoittaneet AKV:n työtä kohtaan. 4,5 vuotta minulla on ollut kunnia saada ”vetää” meidän jengiä yhdessä muiden ylläpitäjien kanssa.
Olette itketyttäneet minua kymmeniä kymmeniä kertoja ihanilla viesteillänne. Niitä on viikon aikana tullut tuhansia ja jokaisesta olen äärettömän kiitollinen. Terveysongelmieni, sekä vuorokauden liian vähäisen tuntimäärään vuoksi en valitettavasti osaan varmaankaan ole pystynyt/muistanut vastata. Jos näin on, niin otathan minuun uudelleen yhteyttä, kiitos.

En pysty edes kuvailemaan niitä tunteita, mitä kauniit sanoistanne ja ihanista empaattisen tsemppiviestinne saavat aikaan. Se, kun kiitätte ryhmään pääsystä ja lähdette heti tavalla tai toisella mukaan toimintaan tuntuu niin hyvältä. Niin kovin hyvältä. Tästä nöyrin kiitos ❤

Aiemmin aktiiviporukka tunsi toinen toisensa jos ei suoraa, niin jonkun kaverin kautta. Hetken jo pelkäsimme mitä yhtäkkinen julkisuus tuo tullesaaan. Tähän asti olimme kieltäytyneet kaikista haastattelupyynnöistä, sillä en ainakaan itselleni mitään huomiota ole tahtonut. Tätä työtä on tehty ja tullaan aina tekemään vilpittömästi, vain ja ainostaan siitä syystä, että AUTETAAN KUN VOIDAAN!

Olen avoimesti kertonut elämästäni, erityisesti työtapaturman ja sitä seuranneiden hoitovirheiden vuoksi isolta osin menetetystä terveydestäni. Olen tällä avoimuudella tahtonut osoittaa, etteivät sairaudet ja se, että on vaikeavammainen ja isolta osin ulkopuolisen avun varassa ole syy hävetä. Päinvastoin!

Olen varma, että upea AKV-henki ei mihinkään katoa, vaan päin vastoin vahvistuu ja auttaa meitä auttamaan perheitä ja yksinäisiä ihmisiä entistä tehokkaammin jaloilleen. Niin ikään tulemme varmasti löytämään paljon ihmisiä, jotka apuamme oikeasti tarvitsevat. Korostan, että missään nimessä emme auta kaikki meiltä apua pyytäviä, ei todellakaan. Esimerkiksi ennen joulua tulleista 13 avunpyynnöstö emme ottaneet yhtään perhettä meille, vaan ohjasimme kaikki hakemaan apua muualta mm. neuvoen Kela-asioissa tai ohjaten hakemaan apua lastensuojelusta. Kertaluonteista apua kuten vaikka pari kassia ruokaa Mäntsälän ruokapankista voimme antaa ilman syvällistä tutustumista, mutta siipiemme suojaan pääsevät vain harvat. Valtaosa on nimenomaan meidän LÖYTÄMIÄ ja vain muutamat ovat itse meihin ottaneet yhteyttä.

Mitään liukuhihnatehdasta meistä ei räjähdysmäisesti kasvaneen jäsenmäärän vuoksi ikinä kuitenkaan tule, vaan tulemme tekemään lujasti töitä oikeassa hädässä olevien löytämiseksi ja heidän kokonaisvaltaiseksi auttamiseksi. Ne lupaukset, jotka olen lokakuussa 2014 antanut eivät ole muuttuneet, vaan entisestään vahvistuneet. Auttaessasi AKV:n kautta menee jokaikinen sukka, omena tai lahjakortti 100% avunsaajille. Teemme tätä TÄYSIN vapaaehtoisvoimin ja maksamme itse esimerkiksi kaikki postimaksut, polttoaineet jne. Mitään ns. hallinnollisia kuluja ei ole, vaan päinvastoin me ylläpitäjät autamme perheitä ruokakasseilla jne aivan kuten te muutkin. Aina kun vaan pystymme. Välillä ei rahkeet meinaa riittää, mutta jos auttajilta ei apua tule, niin sillon sitten jätetään omia juttuja ostamatta jotta hädässä oleva saa ruokaa. On äärettömän hienoa, että muutamat teistä olette lähettäneet lahjakortteja näitä kriisitilanteita varten ylläpitäjille. Nöyrimmät kiitokset tästä luottamuksesta, mitä te juuri äsken vasta liittyneet osoitatte näin toimiessanne.

Ja te ns. vanhat auttajat, te olette yhdessä ydinporukan kanssa rakentaneet AKV:n. Ilman teitä ei olisi meitä! Olette jokainen niin arvokkaita paloja meidän yhteistyöstä ❤


AKV-ryhmä syntyi vuonna 2014, kun sen perustaja Natalia joutui onnettomuuteen ja vammautui pysyvästi. Tutustuessaan eri hoitopaikoissa moniin ihmisiin, hän sai kuulla karuja tarinoita siitä miten ilman apua, suorastaan heitteille, ihminen voidaan nykypäivän Suomessa jättää. Natalia päätti omalta osaltaan tehdä asialle jotain ja perusti Autetaan Kun Voidaan-ryhmän. AKV ei ole siis yhdistys.

AKV perustettiin Facebookiin, mutta koska kaikki eivät suinkaan ole siellä, niin päätimme perustaa myös oman nettisivun. Löydät meidät edelleen FB:stä https://www.facebook.com/groups/697490283698810/ 

Me AKV:ssa (Autetaan Kun Voidaan-ryhmässä) autamme todellisessa hädässä olevia perheitä ja yksinäisiä henkilöitä, jotka ovat ilman omaa syytään joutuneet ahdinkoon ja pudonneet syystä tai toisesta yhteiskunnan tukiverkoista. Monessa perheessä kärsitään suorastaan nälkää, sillä rahat eivät yksinkertaisesti riitä edes ruokaan, saatikka kunnon vaatteisiin, paistinpannuun tai hygieniatuotteisiin. Jopa vessapaperista on pulaa.

Valtaosa autettavista kärsii monenlaisista sairauksista, kivuista ja uupumisesta. Lääkärikäynnit ja lääkkeet vievät valtaosan rahoista. Yksipuolinen ravinto altistaa mm. vitamiinien puutokselle ja rasittaa elimistöä. Pyrimme AKV:ssa sekä ennaltaehkäisevään, että kokonaisvaltaiseen auttamiseen. cropped-akv_logo_pieni1.pngAutamme ihmisiä hakemaan kaikkia heille kuuluvia avustuksia ja tukia. Ketään ei passivoida kotiin, vaan päinvastoin pyrimme aktivoimaan ihmisiä tavalla tai toisella. Monen voimavarat ovat vähäiset myös henkisellä puolella ja siksi keskustelemme ja tuemme parhaamme mukaan. Auttamalla pyrimme ehkäisemään myös syrjäytymistä, joka on suuri vaaratekijä erityisesti lasten ja nuorten kohdalla. Köyhyys ja vähävaraisuus vaikuttavat tutkitusti yleensä läpi elämän.

Valitsemme autettavat tiukoin kriteerein. Pyydämme heitä täyttämään kysymyslomakkeen ja selvitämme tuet ja avustukset. Pyrimme käymään myös paikan päällä avustettavien luona.  Emme kerää rahaa emmekä anna rahaa!

AKV ei ota kantaa politiikkaan, uskontoon, maahanmuuttajakysymyksiin tms. Olemme täysin sitoutumattomia ja autamme kaikkia, jotka ovat todellisen avun tarpeessa. Ylläpito poistaa tarvittaessa kommentit, jotka eivät ole linjamme mukaisia.

Mottomme on ollut alusta asti ”Kohtele toisia kuten toivot itseäsi kohdeltavan” 

AKV:n esitettä saa vapaasti jakaa netissä sekä tulostaa.

AKV_esite

40868915_10215402905019017_2274839577334120448_n