Mitä köyhyys tarkoittaa – yhden autettavan tarina

Mitä köyhyys meille tarkoittaa?

WhatsApp Image 2019-02-05 at 16.26.12.jpeg

Se on sitä, että laskut kasaantuvat mustaksi taakaksi harteille ja öisin yrität itkeä hiljaa. Se on sitä, että lapsia kiusataan, koska ei ole puoliakaan siitä mitä muilla on. Se on sitä, että opettelet luopumaan suihkusaippuasta ja kahvilakäynneistä, koska sekin on säästöä. Se on sitä, että lapsen ainoa joululahjatoive on saada syödä kalaa. Se on sitä, että kaupan kassalla tulee itku, kun rahat ei riitäkään maitoon ja makaroniin. Se on sitä, että olet jo unohtanut mitä on harrastaa mitään maksavaa tai käydä parturissa. Se on sitä, että tänäänkin mietit olisiko helpompi vain luovuttaa. 

AKV:n auttavien apu on enemmän kuin pystyy sanoin kuvailla. Meille se tarkoittaa aamupalaa JA iltapalaa, ei tarvitse valita. Se tarkoittaa sitä, että meillä on koti ainakin vielä tämän kuun, kiitos auttaneille. Se tarkoittaa sitä, että tytär saa käydä koulua rauhassa kiusaajien ulottumattomissa. Se tarkoittaa sitä, että voimme käydä yhdessä liikkumassa ja harrastaa kuten tavalliset ihmiset. Se tarkoittaa sitä, että pojalla on ehjiä, UUSIAKIN vaatteita , kiitos vaatehankinnoissa tukeneille. Se tarkoittaa sitä, että moni haave on toteutunut tai toteutumassa, kiitos parturi, kamera, piirustus, pikaruoka, elokuvalippu ja villasukka haaveissa auttaneille. WhatsApp Image 2019-02-08 at 09.52.43Se tarkoittaa sitä, että meillä on lämpimämpi. On takkapuita, lapasia ja pipoja. Se tarkoittaa sitä, että meillä on vessapaperia, liinavaatteita, rättejä ja pesuaineita. Puhdas koti. Se tarkoittaa sitä, että eläimillä on ruokaa enemmän ja ne voivat paremmin. Tuottavat meille arjessa iloa. 

Köyhyys tarkoittaa sitä, että vaikka alussa kirjoittamani asiat eivät ole poistuneet niin ei enää tee niin paljon mieli luovuttaa. Kiitos auttajille, ihan jokaiselle ja ihan kaikesta avusta ❤