Malta (vähän pidempi) hetki, jos haluat mukaan

EDIT 7.2.2019:  Jäsenpyyntöjä on jonossa koko ajan noin 600. Joudumme pitämään hyväksymisessä aina välillä taukoa, jotta uudet jäsenet pääsevät sisään toimintaan. Olemme jo yli tuplanneet jäsenmäärämme (jäseniä nyt 4600). Se on pienelle toimijalle  aikamoinen määrä – ja myös haaste. Sinut hyväksytään mukaan jossain kohtaa mikäli olet vastannut kaikkiin kysymyksiin ja profiilisi on kunnossa. Me taustajoukot olemme työssä käyviä tai esim. työkyvyttömyyseläkkeellä ja kaikki AKV-työ tehdään muun elämän lisäksi ja omat voimavarat huomioiden – emme halua itse uupua, koska silloin meistä ei ole iloa kenellekään.

Kaikki eivät halua olla fb:ssä ja tarkoitus on laittaa myös nettisivuille sellaisia autettavia, joilla on todellinen kriisitilanne. Sähköpostiin tulee päivittäin viestejä, joissa kysytään ja tarjotaan monenlaista. Vastaamme kaikkiin, odottele rauhassa. Jokainen on tervetullut mukaan auttamaan!

Mikäli haluat auttaa heti ja ilman fb:täkin, niin laitathan viestiä akvauttaa@gmail.com. Saat paluupostissa apua tarvitsevan perheen tai henkilön yhteystiedot. Tämän jälkeen voit lähettää lahjakortin, jolla saa ruokaa ja myös hygieniatarvikkeita,  pesuaineita ja esim. alusvaatteita (esim. S-, K-, Lidl, Tokmanni, Halpa-Halli). Jos asut ulkomailla tai muuten haluat lahjoittaa helpolla tavalla, niin se onnistuu esim. täällä https://nettilahja.fi/

YLE kyseli 28.1.2019 meidän tunnelmiamme alkukaaoksen keskellä. Mikäli olet kiinnostunut, niin artikkeli löytyy täältä https://yle.fi/uutiset/3-10617838

YLEn artikkeli köyhyydestä ja auttamisesta on saanut valtavasti mielenkiintoa! Tämä on pelkästään positiivinen ongelma. Kiitos sinulle jo nyt, kun haluat olla mukana auttamassa! Tutustu rauhassa uudehkoihin sivuihimme ja AKV:n periaatteisiin.

AKV on profiloitunut auttamaan eri tavoin kuin yhdistykset, emmekä ole hankkimassa toimitiloja ja palkkaamassa ihmisiä. Jätämme isomman avun pyörityksen isoille toimijoille ja pysyttelemme enemmän ”nappikaupan” puolella. Pystymme tällä tavoin auttamaan kuitenkin monia ja apua tarvitaan ympäri vuoden. Meillä ei ole siis ns. välillisiä kuluja rasitteena.

TÄSSÄ MYÖS TARPEELLINEN AUTTAMISVAIHTOEHTO:

MEILLÄ ON KÄYTÖSSÄ NS. KRIISIPUSSI, JONNE OTAMME  VASTAAN LAHJAKORTTEJA. LAITAMME NIITÄ ETEENPÄIN KRIISITILANTEISSA esim. kun jossain perheessä ei ole yhtään ruokaa. Jos jätät yhteystietosi, saat kuittauksen postisi perille menosta. Laita viestiä akvauttaa@gmail.com ja saat kriisipussin osoitteen! (vastaus saattaa kestää jonkun aikaa, mutta tulee ihan varmasti).


HUOM! Mikäli tunnet jonkun, joka olisi todellisen avun tarpeessa tai mikäli olet itse avun tarpeessa, niin laita rohkeasti viestiä autetaan.akv@gmail.com. AKV ei anna rahaa ja sinun pitää olla valmis kertomaan meille tilanteestasi avoimesti ja rehellisesti. Selvitämme autettavien taustat, jotta voimme minimoida väärinkäytökset. Ei siis kannata laittaa pelkkää rahapyyntöä.


Artikkeli löytyy myös YLEn englanninkielisiltä sivuilta

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/january_difficult_month_for_poor_families_in_finland/10614045

Ja toki myös ruotsinkielisenä

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/25/jag-har-flera-ganger-fatt-saga-at-barnen-att-vi-inte-har-nagon-mat-idag-i-fattiga?utm_source=whatsapp-share&utm_medium=social

 

40868915_10215402905019017_2274839577334120448_n