Kiitoksen paikka

Haluan yrittää omalta osaltani kertoa kuinka olen ollut auttaja ja autettava ja autan omalla paikkakunnalla joka viikko hävikkiruoan jakamassa ja kohtaan paljon huonommassa osassa olevia ihmisiä kuin itse olen. Välillä en edes ajattele, että olisin köyhä, koska mielestäni oikeaa köyhyyttä ei mitata rahalla vaan rakkaudella, ja terveydellä, jota minulta kyllä puuttuu.
Olen ollut jo vuodesta 2011 pois työelämästä, kun sairastuin. Olen mennyt kuin vuoristorata ja välillä meinannut luovuttaa, välillä kuvitellut tehneeni ihmeparantumista. Totuus on, että minulla on paljon monia allergioita ,diabetes2  sekä astmaa. Fibromyalgia on seurana päivittäin. IMG_1207 (1).JPGSe on todella viheliäinen, ja niin kovin surullisen yleinen ja väheksyttävä lääkäripiireissä. Sanotaan vaan, että se on päätauti. Kyllä se pirskatti tuntuu vähäsen liian hyvin muuallakin kropassa. Kipujen kanssa oppii elämään ja näyttämään, ettei ole kipeä. Mitä se auttaa koko ajan valittaa ja vinkua. Olen yrittänyt ajatella positiivisesti: voin vielä kävellä omilla jaloilla, en pitkiä matkoja, mutta kuitenkin.
Myös mieleni on viime aikoina mennyt matalaksi, kun olen ymmärtänyt, että ei nämä taida lähteä kulumallakaan. Näiden kanssa on vaan opittava elämään koko jäljellä oleva tämä elämä. Se olisikin hirmu helppoa, kun olisi yksin, mutta kun huollettavana on myös kolme ihanaa lastani, joista kaksi teini-iässä. Painivat kaiken maailman ongelmista. Natalia (ryhmän perustaja) aina jaksaa kysellä kuulumisia ja antaa ymmärtää, että on kiinnostunut minun jaksamisestani. Kun olen tottunut vain kuuntelemaan toisten murheita, on se lohduttavaa tietää, että jossain on minustakin kiinnostuneita ihmisiä. Toisaalta en aina kehtaa edes totuutta sanoa, hyvä jos itselle. Täytyy sanoa, että olen saanut lukuisia ihania ystäviä ja tuttavia auttajista, joita en kaikkia muista. Tahdon olla hirmu huono näissä kirjoituksissa, unohtelen ottaa kuvia ja lähettää niitä.
Täytyy sanoa, että olemme olleet jokaisesta avusta, niin pienestä kuin isosta, todella kiitollisia. On itketty ja naurettu, siis koettu varsinkin ilon tunteita. Olen saanut voimaa akv-enkeleiden kautta ja sain hankittua velkajärjestelyn. Suurin ongelma oli velkakierre sairaala-, lääkäriasema- ja hammaslääkärikuluissa. Minulla oli aikaisemmin oma talo, jonka möimne ja muutimme vuokralle. Eihän ne rahat kauan kestäneet, tiukoilla sairapäivärahoilla ollaan oltu. Asumiskulut on isot, mutta kaupungilla ei ole ollut osoittaa edullisempaa asuntoa. Kukaan ei tarjoa asuntoa, kun on luottohäiriömerkintä. Se vaikuttaa niin kaikkeen, onneksi olemme pystyneet ostamaan terveellistä ja ravitsevaa ruokaa teidän auttajien avulla! Olemme saaneet myös pesuaineita ja muuta hygieniaa ja arjen iloja ja lomaelämyksiä.
heart-105729_960_720Yhdet juhlat ja joulukin on järjestetty ihan teidän auttajien avulla. Ilman teitä enkeleitä en tiedä olisiko minulla ollut voimia taistella itseäni kuntoutuksiin, mielenterveyspalveluihin ja huolehtia ennen kaikkea lapsistani, joilla ei ole muita kuin minä. Lasten isä ei edes tervehdi vastaantulevaa, vaikka on lapset haluttu ja toivottu. Lapsettomuusklinikalta asti on apua haettu, että ei mitään vahinkoja ole. Niin se elämä kuitenkin voi yllättää, että avioliitto, terveys ja talous menevät nurin kertarytinällä. Yhteiskuntaa ei paljon tämä kiinnosta. Onneksi teitä kiinnosti, sydämellä kiitän koko ryhmää! Niin suuria ihmeitä te saatte aikaan, että olisi päättäjät ihmeissän, jos tietäisivät, mitä ruohonjuuritasolla auttaminen tänä päivänä Suomessa on. Kiitos te kaikki tutut ja tuntemattomat auttajat! Olette kultaakin arvokkaampaa saaneet aikaan. Aurinkoa tulevaisuuteen ja voimaa , kiitos!