Ihmeitä tapahtuu

AutetaanKunVoidaan- ryhmä löysi meidät pelastettavaksi siten, että tarjosin ensin itse apua. Ryhmän taustahenkilöt Natalia ja Mari jotenkin kuitenkin tajusivat että meillä on itselläkin hätä. Heillä on uskomaton kyky löytää äärimmäisessä hädässä olevia perheitä . Nimenomaan LÖYTÄÄ. Vaikka olemme niin köyhiä, että dyykkaamme lähes kaiken ruuan roskiksista ja kotimme lämpötila talvella lähentelee 10 astetta, niin en siltikään ollut tajunnut, saati kehdannut pyytää apua. Sitä kun on niin tottunut totaaliseen köyhyyteen ja yksinäisyyteen, kodin ahdistavaan ilmapiiriin, jatkuvaan murehtimiseen ja myös pelkoon monesta asiasta.

Alussa perheemme tilannetta selvitettiin tosi tarkkaan, eikä tämä prosessi tuntunut nöyryyttävältä, vaan päin vastoin itkin onnesta kun joku kysyi ”miten sinä voit”. Asioiden läpikäyminen yksin ei olisi ikinä onnistunut. Tämä oli pakko tehdä ennen, kun yhdessä teimme toimintasuunnitelman miten meidän perhe saadaan jaloilleen. Kävimme läpi suurinpiirtein koko elämämme ja mietimme yhdessä mitä minkäkin asian suhteen voisi tehdä. Näiden keskustelujen jälkeen ymmärrän, mitä Nata ja muut tarkoittavat kertoessaan siitä miten huolella AKV valitsee autettavat. cat-323262_960_720 Auttaminen on niin  kokonaisvaltaista, että jopa kissat huomioitiin.   ”Siipien suojassa olo” tarkoittaa sitä, että hymyilet, ahdistus helpottaa, etkä koko ajan pelkää kaikkea kuten sitä, että sähköt taas katkeavat. Usko, toivo, rakkaus ja rohkeus Natan sanoja lainaten. Tätä kaikkea me saimme ja saamme teiltä ihmeellisiltä enkeleiltä!

Aluksi kaikki tuntui aivan epätodelliselta. Meiltä kysyttiin mitä tarvitsemme ja kerroin että ruokaa, kynttilöitä ja paristoja. No ei antanut Nata periksi ja kävimme huone huoneelta, kaappi kaapilta läpi mitä kaikkea me oikeasti tarvitsisimme. Oemme olleet niin kauan köyhiä, etten osannut edes ajatella, että minulla voisi olla kaksi neuletta tai hattua tai, että kaapissa olisi jotain ihan kaupasta ostettua ruokaa.

En millään kehdannut tehdä listaa ja jopa kertoa unelmieni kauppalistasta. Tai, että voisimme toivoa asioita, joista on vain haaveiltu. Mm. kasvorasva, monivitaaminia ja kun Nata pakotti kertomaan lempinamin, niin saimme vielä jopa salmiakkeja heti ekassa avustuspaketissa. Uksomatonta! Tämä antoi henkisesti jo niin paljon voimia, että tuntuu kun olisimme tyttäreni kansa heränneet henkiin. Lista tehtiin ja jännityksellä odotettiin löytyykö meille lahjoituksia, listahan piti sisällään kaikenlaista ruuasta peittoihin ja vaatteisiin. Jännitimme kovasti avustuslastin tuloa Helsingistä. Se oli kulkenut monen kodin kautta ja auto oli niin täpötäynnä apua ja rakkautta, että menimme tytön kanssa lähes shokkiin. Sitä ei voinut uskoa todeksi! Kannoimme kasseja kymmenittäin sisälle. Lapsi ei ollut ikinä nähnyt niin paljoa ruokaa kerralla.

sheets-72155_960_720Tyttären ilo oli niin mahtavaa katseltavaa. Kuormasta löytyi paljon sellaista mihin ei ole vuosiin ollut varaa: pähkinöitä, ihania oliiveja, vitamiineja, kaakaota, avokadoja, oliiviöljyä. Jokainen makaronipussi, hiutalepaketti ja appelsiini otettiin suurella kiitollisuudella vastaan. Kuormasta löytyi myös aivan tuliteriä villasukkia, tyttären kauan toivoma untuvapeitto, vaatteita, pyyhkeitä, hygieniatuotteita ja myös lemmikkejä oli muistettu️.

Meillä laskee talvella lämpötila lähemmäs kymmentä astetta ja oli ihan mieletöntä saada paksuja peittoja ja lämpimiä vaatteita, joita voimme pukea päälle. Paksuja hattuja ja pipoja tarvitaan talvella, ettei pää jäädy yöllä.

Lahjakortteja ruokakauppaan oli myös mukana ja tavaraa kirppiksellä myytäväksi.
Ruokakaappia piti käydä ihan moneen kertaan availemassa ja ihailemassa, kun se ei koskaan ole ollut niin täysi. Ette usko miten paljon helpompi on hengittää, kun tietää, että ainakin tytölle on ravitsevaa ruokaa. Tämän lahjoitusruuan merkitys on todella suuri, koska säästyneillä rahoilla maksetaan laskuja, jotka muuten jäisivät rästiin. Esimerkiksi bussilippua, että pääsee töihin ja kouluun ei muuten voitaisi ostaa. Eikä edes kirppikseltä vaatteita.

Kun tämä massiivinen avustuskuorma oli saatu kotiin, ei apu päättynyt siihen, vaan posti toi paketteja, joista löytyi ruokaa, kodintarvikkeita ja lahjakortteja, leffaliput ja lahjakortti Heselle, lahjakortti koulukirjoihin kirjakauppaan. Aivan upeaa välittämistä ja pyyteetöntä auttamista! Helpotuksen tunne on ollut valtaisa, kun ruokaa on kaapissa, hammastahnaa tuubissa. Aamusta iltaan on AKV ollut nyt mukana meillä aamupuurosta iltapalaan.

Meille on tärkeää, että tytär saa käydä haluamaansa koulua ja on ollut erityisen hienoa huomata kuinka upeasti moni on ajatellut lukiolaista. Hän on kyllä tottunut tähän niukkuuteen, mutta lukio on tuonut meille lisää sellaisia kuluja, joista on ollut haastetta selviytyä. Koulu sujuu kiitettävästi vastoinkäymisistä huolimatta!

Vieläkään ei AKV ole jättänyt meitä oman onnemme nojaan, vaan pitävät meitä silmällä ja tarvittaessa voidaan apua vielä huudella. Helpotuksen ja kiitollisuuden tunne on suuri! Olemme saaneet uutta puhtia ja voimaantuneet tästä niin. että juuri nyt ei enää pelota huominen niin paljoa, mieli on levollisempi ja toiveikas.

Tyttäreni oli moneen kertaan huolissaan, että meille apua lähettänyt auttaja sattaa olla nälissään tms. Puhuimme siitä, mitä ”AKV:n siipien suojassa olo” tarkoittaa. 44848474_346258709280236_812757616567517184_nSe tarkoittaa sitä, että hymyilet, ahdistus helpottaa, etkä koko ajan pelkää. Se merkitsee sitä, että uskot ja näet hyvyyttä ympärilläsi. Et enää pelkää kaikkea koko aikaa.

Tällainen apu suoraan ihmiseltä ihmiselle on upeaa sekä autettavalle, että auttajalle. Kaikki dokumentoidaan ja raportoidaan niin, että näet missä apusi menee, ja jos et näe,  voit aina kysyä ja tarkistaa. Käytetty hyväkuntoinen tavara, ruokakaupan lahjakortti, teinille vaikka ne leffaliput, postikortti yksinäiselle, joulukalenterit perheiden pienimmille. Mikään apu ei ole liian pientä! Olemme itse nyt tämän myllytyksen ja kokonaisvaltaisen tehokkaan avun jälkeen liikuttuneita, äärettömän kiitollisia ja onnellisia, melkein kun uudesti syntyneitä!

44843881_339849013257389_7247454847518113792_nTe tulitte viime hetkellä meidän tueksi, tueksi joka oli ja on jotain sellaista, ettei pysty kuvailemaan. Onnenkyyneleitä väännän koko ajan, kun tätä kaikkea mietin. Nöyrimmät kiitokset teille kaikille! Sen uskallan sanoa, että kun autat AKV:n kautta, niin ryhmän vetäjät tekevät tosi paljon näkymätöntä työtä ja me ketkä pääsemme siipienne suojaan, niin meitä ei todellakaan ”auteta avuttomiksi”. Päinvastoin!

Usko, toivo, rakkaus ja rohkeus Natan sanoja lainaten. Tätä kaikkea me saimme ja saamme teiltä ihmeellisiltä enkeleiltä!

Terveisin Tiinakaisa ja tytär ❤